CASCO-t kötni drága. De nem véletlenül, hiszen olyan körülmények között történt balesetek és károk után is fizet, amely miatt CASCO biztosítás nélkül csak foghatnád a fejedet. Mikor fizet a biztosító?

Töréskár miatt

Ha te okoztad a balesetet, a CASCO akkor is fizet. Ha az út szélén parkolsz és valaki szánt szándékból összezúzza a kocsidat, akkor is fizet. Gyakorlatilag minden olyan szituációt fed, ami a kocsi rongálódását okozza.

Ugyanígy a szélvédőd betörését is állja

Ha felpattan egy kavics vagy bezúzzák, vagy ráesik egy tégla valamelyik háztetőről, a CASCO kifizeti azt is.

A CASCO biztosítás akkor is életbe lép, amikor a természet okozza a járműved kárát. Fizet, ha fel kapja a szél, vagy neki vág valamit, belecsap a villám, elviszi az árvíz és minden egyéb más hasonló dolog után.

casco

A CASCO egyik legfontosabb pontja, a lopásbiztosítás

Egyre gyakrabban hallani ellopott kocsikról, motorokról. A legtöbb esetben ezek a járművek soha nem lesznek meg, ha csak nem rendelkeznek kellő védelemmel. A biztosító a lopás okozta károk után is ugyanúgy kártérítést fizet. Lehetőség van a CASCO-n belül olyan biztosítást kötni, amely a jármű poggyászát is biztosítja. Tehát ha benne volt a kocsiban a laptopod vagy a kedvenc márkás pulóvered, azt is kifizeti.

A CASCO biztosítás tény és való, hogy drága. Önrész is kell hozzá, viszont az árat sok minden meghatározza, úgy mint a kocsi típusa, évjárata és minden más tényező, amely egy esetleges kártérítés esetén a biztosító fizetési kötelezettségének mértékét befolyásolja.