A biztosítóknál lehetőség van határozott idejű CASCO biztosítás kötésre, amely annyit takar, hogy néhány hónapra, hétre vagy akár napokra is lehet biztosítást kötni. Miért jó ez?

A határozott idejű CASCO biztosítást azoknak találták ki, akik nem akarnak állandó CASCO-t kötni, de valamilyen okból kifolyólag egy bizonyos ideig szükségük lenne rá. Például külföldi utazást terveznek vagy egy hosszabb utat.

Ha csak hétvégén vagy kizárólag munkába járás céljából használod a járművet, akkor egy nyaralás előtt jogosan merülhet fel a határozott idejű CASCO biztosítás. A rutinod hiánya ugyanis nagyobb kockázatot jelent egy esetleges balesetre, főleg ha az utat például külföldre tervezed. Kint mások a jogszabályok, az ember nagyobb stressz alatt vezet, így könnyebben érhet baleset is.

A határozott idejű CASCO természetesen jóval drágább, akár többszöröse is lehet az általános CASCO-nak. Ennek oka, hogy a biztosítónak sokkal nagyobb kockázatot kell vállalnia, amivel az ügyfél is tisztában van – hiszen éppen ezért köti.

Ilyenkor érdemes több biztosítót is felkeresni és ajánlatot kérni, majd az összegyűjtött információk alapján mérlegelve meghozni a döntést.

határozott idejű CASCO

Hatáozott idejű CASCO motorosoknak

A biztosítók a két keréken közlekedőkre is gondoltak! Hiszen miért kéne egész évben CASCO-t kötni, ha télen egy biztonságos, hét lakat alatt tartott helyen tartod a motorodat? A határozott idejű CASCO motorosok számára pontosan hat hónapig tart, tehát csak arra az időre szól, amikor tényleg használatban van a gép.

Mikor lehet előbb megszüntetni a határozott idejű CASCO-t?

Érdekmúlás esetén. Ez annyit takar, hogy a díjat csak akkor nem kell továbbra is fizetni, ha a gépjárművet gazdasági totálkár érte.

A határozott idejű CASCO mindenesetre mindenképpen jó kezdeményezés és érdemes élni a lehetőséggel, kiváltképp, ha rendkívüli utazást tervezel.